SĂRATA GALBENĂ: A VENIT, A CÂNTAT, A BIRUIT!


SĂRATA GALBENĂ: A VENIT, A CÂNTAT, A BIRUIT!

busuiocAzi, 3 noiembrie 2013 în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău a avut loc Primul Festival Concurs Naţional „ Cântec de cătănie”.

La iniţiativa conducerii Centrului de Cultură şi Istorie Militară (colonel dr.Vitalie Ciobanu), susţinută de Ministerul Apărării(Vitalie Marinuţa) acest excelent proiect a fost realizat de CCIM cu concursul postului de televiziune”Moldova 1”

Specificul cântecului de cătănie a trecut ca un fir roşu prin tot programul prezentat de majoritatea raioanelor participante la acest prestigios Festival Concurs Naţional. 

La masa juriului s-au aflat Ministrul Apărării Vitalie Marinuţă, vestita interpretă de muzică populară Valentina Cojocaru,Vitale Ermicioi, maestru de balet contemporan, colonel(r) Andrei Covrig şi alţii. Pe post de regie, scenarist şi prezentator a fost ziarista Aurelia Vartic. În sala mare au lucrat camerele de luat vederi ale postului de televiziune „Moldova 1”, dar a fost prezentă şi Publica TV.

Printre formaţiile folclorice care au evoluat cu succes în scenă a fost şi „Busuioc” din Sărata Galbenă, Hânceşti, baştina mea. Condus cu măestrie de Nicolae Roşca, acest ansamblu s-a dovedit a fi cel mai bun la toate probele urmărite de regulamentul festivalului concurs.

Folclorul autentic românesc din Basarabia, scos din anonimat, îngrijit şi făcut să strălucească în scenă de aceşti minunaţi oameni talentaţi,  a adunat o mulţime de aplauze furtunoase şi strigăte „Bravo Sărata Galbenă!, Bravo Busuioc!”

În consecinţă, „Busuiocul” din Sărata Galbenă, Hânceşti a fost nominalizat cu  locul I şi un premiu bănesc. Într-un cuvânt, dacă parafrazăm cuvintele anticilor,„ Busuiocul” a venit, a cântat şi a biruit!

Felicitări sincere pentru acest grandios succes şi să ne trăiţi la mulţi ani !

                                                  Cu mândrie, Maria Vlas Botnaru

Reclame
Acest articol a fost publicat în OAMENI CELEBRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s