Invenția ce transformă CO2 în O2


Invenția ce transformă CO2 în O2

co2o2
Invenția transformă CO2 în O2.  Perechi Chaga (Param JAGGI), băiat de 17 ani, un student al școlii Plano East High School din Texas, este autorul invenției de mediu, care puțini oameni ar putea gândi. Acest nou produs revolutionar a câștigat rapid popularitate și a primit numeroase decorații. Invenția este destinată să transforme emisiile, produse de autovehicule, bioxidul de carbon  în oxigen.

 Perechi Chaga spune că ideea de a crea un astfel de lucru i-a venit în minte acum trei ani, când  el a văzut, fiind chiar în fața mașinii, cum se emite o cantitate considerabilă de gaz. Din acel moment a început să studieze această problemă și a lucrat la invenția sa. Ideea Parama a fost realizată sub forma unui dispozitiv numit „Algele Mobile” («Car alge”), care este introdus în țeava de eșapament a mașinii. Acesta funcționează în baza procesului de fotosinteză – algele, aflându-se în interiorul incintei de aluminiu, atunci, când interacționează cu gazul de evacuare, este transformat din bioxid de carbon, un periculos și nociv pentru sănătatea umană, în oxigen, care este apoi eliberat în atmosferă – astfel încât oamenii ar putea să respire aer mult mai curat.

Sursa: http://www.greenly.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în CEL MAI SCUMP DAR... SĂNĂTATEA!, CURIOZITĂȚI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s