Noi interpretări în tratarea diabetului de tipul II


Noi interpretări în tratarea diabetului de tipul II

Betatrofina, hormonul care ar putea pune capăt injecţiilor zilnice pentru controlul diabetulului

Imagine

Milioane de oameni care suferă de diabet de tip 2 ar putea avea la dispoziţie în viitorul apropiat o soluţie simplă şi eficientă care îi poate scăpa de corvoada zilnică a injecţiilor cu insulină.

Specialiştii de la Harvard au făcut recent o descoperire care poate stopa evoluţia diabetului: hormonul betatrofină. În studii realizate pe şoareci de laborator, acest hormon s-a dovedit că poatecreşte cu 30%  numărul celulelor care produc insulină.

Astfel, bolnavii de diabet ar putea ca în loc de câteva injecţii zilnice cu insulină să ia pur şi simplu o dată la un an un medicament pe baza acestui hormon, care are exact acelaşi efect.

Diabetul este controlat în prezent prin diete stricte şi exerciţii fizice zilnice, însă majoritatea pacienţilor nu respectă aceste reguli şi suferă complicaţii astfel că sunt nevoiţi să apeleze la pilule sau injecţii cu insulină.

Studiile clinice pe subiecţi umani ar putea începe în maximum 3 ani şi vizează siguranţa şi eficacitatea folosirii acestui hormon pe pacienţii diagnosticaţi cu diabet.

Netratat, diabetul poate duce la apariţia multor boli grave precum afecţiunile cardiace, orbire, distrugerea nervilor, ulcere la nivelul picioarelor etc.

Sursă:https://fiituinsutimaa.wordpress.com/2013/04/30/betatrofina-hormonul-care-ar-putea-pune-capat-injectiilor-zilnice-pentru-controlul-diabetului/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în IMPERATIVUL ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s